Start2Bike
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
What's Sixty60?
Algemeen

In het kader van het 60-jarig bestaan van de NTFU hebben we een unieke uitdaging voor je uitgezet die zowel op technisch als conditioneel niveau het uiterste van je vraagt. Tijdens Sixty60 leggen deelnemers 40 km op de mountainbike en 20 km hardlopend af. Een pittig parcours met ruim 1.000 hoogtemeters voor de echte multisporter. Sixty60 vindt plaats op de Utrechtse Heuvelrug en start op recreatiegebied Kwintelooyen (gemeente Rhenen). 

Onderdelen

Deelnemers aan Sixty60 kunnen kiezen uit deelname aan een van onderstaande onderdelen. De keuze voor een onderdeel kun je na je inschrijving online doorgeven.

 

Individuele Challenge Sixty60

Je volbrengt in je eentje de gehele afstand. Dat betekent dat je een mountainbikeparcours van 40 km en trailrunningparcours van 20 km individueel aflegt. Dit onderdeel gaat om 10.00 uur van start. Om de twee minuten vertrekt een deelnemer. 

 

Team Challenge Sixty60

Je volbrengt de gehele afstand samen met een teamgenoot. Beide deelnemers beoefenen beide disciplines. Dit onderdeel start om 10.30 uur waarbij om de twee minuten een team vertrekt. Per team ontvang je één chip voor de tijdwaarneming. Blijf dus bij elkaar en sleep elkaar door deze uitdaging heen. 

 

Team Challenge 40-20

Ben je geen hardloper of heb je weinig met mountainbiken maar wil je wel graag deelnemen aan Sixty60? Geen probleem! Zoek een teamgenoot en neem samen deel aan de Team Challenge 40-20. Elke deelnemer hoeft daarbij maar één discipline te beoefenen. Dit onderdeel start om 11.30 uur. Je start tegelijk met je teamgenoot en ziet elkaar na afloop weer op de finish. Elke deelnemer ontvangt een chip voor de tijdwaarneming. De tijd van beide deelnemers wordt bij elkaar opgeteld en vormt de eindtijd. 

 

Het definitieve dagprogramma wordt binnenkort gepubliceerd.

NTFU

Sixty60 is een initiatief van wielersportbond NTFU. De NTFU behartigt de belangen van mountainbikers en wielrenners. Wij zetten ons in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. Samen met onze verenigingen en partners bieden we ruim 65.000 sportieve fietsers mooie toertochten, trainingen en clinics, praktische kennis over de wielersport én aantrekkelijke producten en diensten. Voor meer info check www.ntfu.nl.

Gedragsregels

Sixty60 is geen wedstrijd over een afgesloten parcours. Deelnemers krijgen te maken met andere recreanten zoals wandelaars, ruiters en minder fanatieke mountainbikers. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal van de natuur kan genieten hanteren we de BuitencodeDeze code bestaat uit vijf regels:

  1. Wees vriendelijk, geef elkaar de ruimte, en minder je vaart
  2. Voel je verantwoordelijk voor je eigen gedrag richting natuur en haar gebruikers
  3. Durf een ander aan te spreken op zijn gedrag
  4. Sportief bewegen in de natuur doe je veilig, draag bescherming
  5. Blijf op de paden en geef natuur de ruimte
Contact  |  FAQ  |  Over ons Inloggen